Det blir operation

Då var det bestämt.

Det blir operation.

Idag har jag pratat med läkaren och jag fick berätta hur det gick för mig. Eftersom jag haft mina problem nästan ett år nu och det egentligen inte gått framåt så var det inget att tveka på enligt honom.

Och när jag tänkte efter så kunde jag bara hålla med. Det finns egentligen inget som tyder på att jag ska bli bra i min fot utan operation. Foten kommer inte bli stabilare. Styrketräning, som tex balansplatta, hjälper inte.

Operationen går ut på att stabilisera foten genom att "dra tillbaka" senor och ledband som är uttänjda. Operationen är planerad till mitten/slutet av september. Efter det blir det 8-12 veckors rehab innan jag kan komma igång med träningen igen. Inget som lockar men det är nödvändigt.

Så nu gäller det för mig bara att försöka vara så bra tränad som möjligt innan operation. Det jag kommer tappa mest är kondition så det ska jag koncentrera mig på att förbättra fram tills dess. Under rehabtiden ska jag sen passa på att köra mycket styrka för konditionsträning är uteslutet i det läget.

Sakta, sakta blir det bättre

Det går som jag skrivit tidigare: upp och ner. Men jag märker att det går sakta men säkert framåt. På måndag kommer min läkare ringa till mig och då ska vi resonera oss fram till om det ska bli operation eller inte. Som jag känner nu så borde jag kunna klara mig utan men jag får nog i vilket fall räkna med att det kommer ta tid innan jag kan springa på "riktigt".

Mängdhelg

Oj, det är inte så ofta jag skriver här nuförtiden. Det kan bero på att det inte händer nåt jätteintressant vad gäller träning för min del.

Men jag har bestämt mig för att "chansa" lite i träningen nu det närmaste. Tänkte lägga in ganska mycket löpning det närmaste för att se om musklerna i foten kan vänja sig vid löpning. Sen lägger jag till balansplattan för att stärka upp.

Nu i helgen har jag sprungit 2 löppass och det har känts bra. Om jag tar det lugnt från start och låter musklerna i foten bli varma innan jag springer på ordentligt så verkar det fungera. Just nu kan jag komma upp i en timmas löpning på ett pass men då lägger jag in några promenader mitt i. Tanken är att jag ska kunna öka på distanserna lite i taget eller möjligtvis öka farten något på passen. För nu går det inte särskilt fort.

Jag har precis kommit hem från ett 2 timmar långt cykelpass och det är perfekt alternativträning för mig. Där får jag långpasset men ändå sliter det inget direkt.

I slutet av månaden ska jag göra en utvärdering tillsammans med min läkare och ska vi preliminärbestämma om det blir något operation. Just nu lutar det åt att jag kan klara mig utan. Hoppas detta håller i sig.

Vakuum

Känns som jag befinner mig i ett vakuum just nu.

Utan mål och utan någon direkt motivation.

Men jag försöker träna på för att hålla igång. Cykel, rullskidor och så lite löpning. Löpningen går lite upp och ner men just idag var det uppåt. Kanske beror det på att jag kört mycket balansplatta det senaste för att stärka upp musklerna i foten och underbenet.

Men som sagt, det går upp och ner och nästa dag kan det kännas helt kasst igen. Men det återstår att se.

RSS 2.0