Tävlingsfokus

Oj, då var det 2 veckor sen jag skrev senast och det finns en del att rapportera. Förra söndagen tävlade jag i Rallarloppet som var en tävling med start och mål på olika ställen och inte som någon varvbana. Trevligt tyckte jag och åkte dit istället för Borås som körde 10 varv på sin konstsnö.
 
Det visade sig vara ett ganska trevligt lopp som passade mig bra i och med att det var mycket stakning. Var i och för sig ganska svåråkt till en början där det var rejält guppigt och förde tankarna tillbaka till TV-bilder med Sixten Jernberg och Toni Gustafsson Rönnlund.
 
Kämpade mig i mål på 2:28:30 på den 42 km långa banan och var rätt så nöjd med min insats. Vasaloppskommittén var inte riktigt lika nöjd och satte gränsen till led 3 till 2:28:00. Helt klar surt och det innebär att jag får nöja mig med led 4 på Vasaloppet.
 
I tisdags var det faktiskt tävlingsdags igen då Istrum blivit inbjudna till en klubbmatch mot Ryda, Herrljunga, Lidköping, Brännebrona och Främmestad. Tävlingen som avgjordes i Herrljunga var på 10 km med individuell start. Jag gjorde en helkass insats och gick i mål på 35 minuter. Banan passade mig riktigt illa (kuperat och svåråkt) och jag åkte som en jagad hare. Väldigt stressad åkning från min sida och detta är något jag får träna på.
 
Men nu är inte rätta tillfället eftersom Vasaloppet närmar sig. Stakning i hög fart är det som gäller nu för att komma i form och det jag tränat på det senaste. Idag var det en jättefin dag på Billingen och jag körde 3 varv på gröna milen med hög intensititet i stakningen. Min träning idag var meningen att likna tävlingsfart även om det är svårt att komma upp i det på träning.
 
Nu är det en knapp vecka kvar till Vasaloppet och jag kommer fortsätta med stakträning i hög fart i intervallform.
 
 
 

Skavsår

Jag har åkt många mil i skidspåret denna vinter. Men först nu börjar jag få skavsår på fingrarna när jag åker. Det började med ett finger som jag fick tejpa. Sen har det spritt sig till fler fingrar. Lite märkligt tycker jag. Nu får jag i princip tejpa varenda finger innan jag ger mig iväg.
 
Enda skälet som ser det kan vara att handskarna börjar bli slitna och därför har jag idag beställt nya. Jag brukar köra med tumvantar eftersom jag ofta fryser om fingrarna men nu köpte jag istället lite varmare fingervantar. Hoppas detta gör susen.
 
Något som gjort susen på min vikt är också min LCHF-kost. Minus 3 kg blev resultatet efter en månad. Jag har efter Januaris slut slarvat lite men nu har jag gått tillbaka till att vara mer strikt igen. Jag trivs ganska bra med denna kost även om det nästan alltid är svårt att hitta något bra att äta.
 
På söndag blir det tävling i Borås. Ymerloppet, som jag har så bra minnen från då jag tävlade 2011, går förhoppningsvis på samma bana igen. Det var en hel del stakning där och det trivs jag med. Får de inte tillräckligt med snö blir det på deras konstsnö som är betydligt mer kuperad och då har jag mindre chans. Får man hoppas på några dm snö till i Knalleland?

Genomförd tävling

I helgen stod jag på startlinjen igen. Och denna gång kom jag även i mål. Billingens långlopp avgjordes i lördags i fina förhållanden på konstsnöspåret i Skövde. 2:25:54 blev min sluttid på den 43 km långa banan, ca 35 minuter efter segrande Dan Moberg,
 
 Jag hade lagt på lila klister vilket gav väldigt bra fäste. Provade på uppvärmningen och det kändes bra. Tyvärr visade det sig vara lite för bra fäste. Det fastnade en del snö under skidorna som gjorde att glidet blev lidande.
 
Det märkte jag dock inte på uppvärmingen så det blev jag varse om när jag gled sämre än mina medtävlare i nedförsbackarna. Men som sagt hade jag väldigt bra fäste så jag kunde ta igen lite när det gick uppför. En sak som jag måste förbättra mig på och som jag säger efter varje lopp är att hitta en rygg och ligga bakom och få draghjälp. Jag har förmågan att hamna för mig själv och det blir naturligtvis mycket jobbigare då.
 
Den här tiden kommer inte att räcka till att seeda upp mig till led 3 på Vasaloppet. Jag ska försöka hitta en tävling till och hoppas att det finns tillräckligt med snö så att Ymerloppet i Borås blir av den 17 februari. Då ska jag vara i form, valla rätt och leta upp fina ryggar. Hur svårt kan det va?
 
Kan även meddela att jag har varit på återbesök hos min läkare i Göteborg med min fot. Det är fortfarande inte bra och nu har jag fått en remiss till ultraljud av vaden/foten. Då hoppas jag att de hittar något som kan förklara varför jag inte kan springa.

RSS 2.0