DM på 10 000 härnäst

På onsdag kommer jag åka till Alingsås och springa DM på 10 000 meter på bana. Det blir första gången jag tävlar i något lopp på bana. Det ska bli riktigt intressant att se vad jag kan göra för tid. 39:40 har jag som pers på distansen men det var inte på bana.

I morgon laddar jag upp med korta intervaller på Sparbanken Arena (Skarahov).

Man springer väl inte i bara kalsonger?

Idag har jag varit i Skövde och jobbat. Efteråt skulle jag passa på att springa lite på Billingen. Det är ju så kuperat där. Jag åkte upp och skulle byta om när jag märkte att jag inte fått med mig några byxor att springa i.  Det blev en del svordomar uppe på Billingen kan jag säga. Jag funderade ett tag på att springa i bara kalsongerna men det hade nog sett bra underligt ut. Fick en tanke att åka ner till Skövde och köpa ett par byxor men jag bestämde mig för att åka hem istället.

Det blev ett försök till terrängpass i Petersburg istället. Det är inte jättebackigt där men jag försökte söka upp de backiga partier som finns. Jag blev i alla fall rejält trött i benen så det gav nog en del i alla fall.

Jag har även anmält mig till en resa till skidtunneln i Torsby i november. Jag har inte haft mycket tankar på skidåkning i sommar men skidtunneln ser jag fram emot. Då ska jag se till att ta med mig ALLT jag behöver.


Femman fick sig en omgång

Har länge funderat på hur snabbt jag kan springa "femman" i Petersburg. Bor man i Skara så är det i Petersburg man springer och "femman" är en klassiker här. Nu är den visserligen bara 4,7 kilometer men den kallas ändå "femman".

Det var ett tag sen jag sprang den på tid. Tror det var för drygt ett år sen och då blev det nog 19.30 eller liknande. Idag hade jag bestämt mig för att gå under 19 minuter.

Och det gick riktigt bra. Startade visserligen lite väl snabbt men jag lyckades hålla uppe tempot och sprang in på 18.09, en km-tid på 3:52. En tid jag är riktigt nöjd med.

Min nya tävlingsskor hade jag på mig och de kändes väldigt sköna. De här skorna kommer jag definitivt ha på varenda tävling framöver.

Nu har jag tröttnat på mina Kayano

I våras köpte jag Asics Kayano 14. Tyvärr har jag fått skoskav varenda löppass med dem. I dag fick de en sista chans. La på Compeed på hälarna och gav mig ut. Dröjde ca 30 minuter innan skaven var där. Bara att knyta upp skorna rejält och jogga hem.

Detta var definitivt sista passet i dessa skor. Grannen Anders var däremot jättesugen på dessa. Han ska testspringa dem och sen får vi se om han vill ha dem. Hoppas han inte får skoskav nu bara...

Provade förresten mina nya Saucony i fredags. Tog en kort runda bara och det kändes riktigt bra. Väldigt sköna skor. Men jag får nog prova dem några gånger till innan jag ger dem något riktigt betyg.

Mina första tävlingsskor

När jag ändå var i Stockholm passade jag på att kika in på Runners Store. De har en väldigt massa löparskor där

Jag kom ut med en skopåse. Det blev mitt livs första tävlingsskor: Saucony Fastwitch 3. Väger endast 213 gram. De kändes väldigt sköna när jag provade dem på löpbandet inne i butiken.


Återstår att se hur snabbt jag kan springa i de här. Nu är jag bra sugen på att ge mig ut och prova dem. Får se när jag hinner det.

Nu har jag smakat på Lidingöloppet

Ikväll fick jag en försmak av Lidingöloppet.

Tillsammans med Pontus, en kille jag känner genom FunBeat, avverkades de sista 22 kilometerna av Lidingöloppet.

Till en början höll vi 5-minuterstempo men efterhand så ökade vi takten. Och trots riktigt trötta ben mot slutet lyckades vi komma in på 1:42, en km-tid på 4:40. Det är jag riktigt nöjd med. Jag har känt mig sliten det sista och idag var inget undantag. Men att hålla en såpass bra km-tid på den här tuffa banan ger mig självförtroende.

Mitt mål på Lidingöloppet ligger på ca 2:22, en förbättring med 5 minuter från ifjol. Jag tror att det ligger inom räckhåll.

Lila milen sätter sina spår

Sprang ju två varv på lila milen i Skövde i torsdags. Mina ben har inte varit sig lika sen dess. I lördags fick jag ta det riktigt lugnt från start på mitt distanspass. Benen var blytunga. Jag kämpade och lyckades hålla 4:20-tempo sista 3 km i alla fall.

Idag hade jag tänkt mig intervaller på Skarahov. Men det var match där så jag fick snällt knalla där i från. Men jag hittade en svagt sluttande backe på 180 meter som jag sprang 14 gånger. Ca 35 sekunder tog varje intervall. Kände mig inte helt pigg i benen ikväll heller.

Hoppas det släpper till på onsdag kväll. Då ska jag avverka sista 22 km på Lidingöloppets bana när jag ändå är i Stockholm på möte.

Bra terrängpass

Igår blev det som jag skrev tidigare en tur till Skövde och berget Billingen. Lila milen där är grym och gjorde mig inte besviken den här gången heller. Det är verkligen perfekt träning för sista helgen i september.

Det kändes också riktigt bra när jag sprang. Jag orkade båda varven utan att krokna helt och det är jag nöjd med. Tiderna på varven (44.40 och 46.08) är jag också väldigt nöjd med. Det ska jämföras med 48-49 minuter i fjol.

Nu ska jag fortsätta att få till mycket backar i min träning även om det är svårt i Skara.

Jag vek ner mig

Efter två nätter i husbil på Unda utanför Uddevalla med knappt nån sömn alls (första natten var den kille som låg och kräktes utanför vår husbil och andra natten var det ett riktigt ordentligt åskoväder) så försökte jag mig på mina vanliga intervaller i går. Det är 3x1800 meter runt Hindsbosjön. Jag kände mig tyvärr väldigt tung i kroppen och efter första bestämde jag mig för att bara köra en till. Så blev det också. Tyvärr vek jag ner mig. Jag borde nog kört det jag hade planerat.

Idag körde jag dock enligt plan. Inlines med stavar är väldigt bra träning för hela kroppen och det körde jag i ca 45 minuter.

På torsdag tänkte jag bege mig till Billingen för ett långpass i terräng. Två var på Lila milen är perfekt träning inför Lidingöloppet. Efter det är man definitivt trött. Men då ska jag inte vika ner mig. Hoppas jag.

Två varv räckte gott

Idag hade jag tänkt springa tre varv på Istrums tuffa 7 km-spår. Men jag kände ganska tidigt att det skulle bli jobbigt. Värmen tog ut sin rätt ganska snabbt. Efter första varvet stod det klart: Det räcker definitivt med ett varv till.

Sista varvet blev kämpigt men jag tog mig i alla fall i mål. Där väntade lite russin och sportdryck.

I morgon spelar Oscar sitt livs första fotbollscup i Mariestad. Det ska bli riktigt kul att se grabbarna. De har aldrig spelat match förut.

Sen åker vi direkt till kusten efter det. Vi har fått lånat min systers husbil. Vi får se var vi hamnar.

Återhämtningen går långsamt

Mina ben har fortfarande inte hämtat sig från loppet i fredags. Jag har fortfarande lite träningsvärk. Det var visserligen en rejäl kraftansträngning men nu borde jag återhämtat mig. På söndagens cykling körde jag mig rejält trött så det kanske också spelar in.

Jag hade planerat in backintervaller idag men funderade ett tag på om jag bara skulle ut och känna på det lite. Men när jag väl kom ut så bestämde jag mig för att prova. Och det gick ganska bra ändå även om benen kändes tunga. 12 backintervaller på 200 meter i backen mellan Källeskolan och Katedralskolan blev kvällens träningsdos.

Fokus nu kommer ligga på långpass och backe för att jag ska komma så väl förberedd som möjligt till höstens stora mål, Lidingöloppet.

Men först ska jag återhämta mig.


Cykel är bra alternativträning

Jag ägnar denna delen av året mest åt löpning. Men det är alltid bra med lite alternativträning. Cykel är en bra sådan. I går var jag fortfarande sliten efter Läckövarvet så då passade två timmar på sadeln utmärkt. Det blev en tur runt Saleby-Vinninga-Hangelösa och sen hem.

Jag har en förmåga att starta i medvind varje gång så också igår. Det går så lätt till en början men när man sen ska hem igen så blir det riktigt jobbigt. Ska försöka "byta håll" nästa gång.

RSS 2.0