Bitarna börjar falla på plats

Efter att det gått lite upp och ner sen jag startade springa efter operationen så känns det nu som det bara går framåt. Det som är den stora skillnaden mot före operationen är att det aldrig känns något i foten dagen efter ett löppass. Det gjorde det alltid innan.
 
I går sprang jag 5 km utan några stora problem. Visst kändes det lite i foten men det gjorde det även i högern så det är troligtvis fötterna som behöver anpassa sig till löpning igen.
 
Så nu hoppas jag att grejerna börjar falla på plats och att jag kan öka på löpningen sakta men säkert utan att få problem.
 
 
 
 

Upp och ner

Som jag skrev i förra inlägget så har jag ju kommit igång med att springa. Det kändes helt OK efter första väldigt korta passet. Andra löppasset blev på 1200 meter och det hade jag inte problem med heller. I fredags tänkte jag gå upp på 2 km men tyvärr gick det inget vidare. Jag startade också snabbare än jag gjort förut och fick lite känningar i foten efter 500 meter. Tog en gångpaus och fortsatte men fick ta en gångpaus till.
 
Idag har jag kört rullskidor istället och ska försöka mig på lite lätt löpning i nästa vecka så får vi se hur det går. Jag får nog räkna med att resan tillbaka inte blir helt smärtfri.

Första löpstegen

Ikväll hände det. Jag tog de första löpstegen efter operationen.  De var inte många men på de 391 meter jag avverkade i 5:55-tempo runt kvarteret hann jag med att reflektera över hur det kändes. 
 
Det var stelt och ovant men ändå var det en skön känsla. Nu väntar jag in hur foten ska reagera efteråt. Förhoppningsvis känns det OK och jag kan fortsätta trappa upp löpträningen. 
 
Jag har innan detta kört cykling och rullskidor i begränsad omfattning först nu kommer jag att börja träna på allvar. Hoppas att det inkluderar löpning mer och mer.

RSS 2.0