Bildspecial från resultattävling

Ikväll har jag tävlat. Ja, inte i löpning utan i längdhopp. Var i Skövde och deltog i en resultattävling och hoppade 4,37. Lyckades inte ens träffa plankan på något av mina 4 hopp. Ingen höjdare kanske men det var mest på skoj.

Det var egentligen Emma som var där och tävlade och hon gjorde det bättre. Hon persade i både längd (2,69) och 400 meter (1:30). Nedan ser ni lite snygga sportbilder som min fru har tagit. Visst är de fina?


Emma fullt fokuserad


Här flyger jag fram mot knappt halva världsrekordetStilstudie på Emmas längdhopp

Mösseberg runt med Faik

Jag drog iväg tidigt i morses till Falköping. Faik (Falköpings AIK) brukar köra rullskidor på lördag morgon 8-10 så jag tänkte hänga på. En runda runt Mösseberg blev det. Farten drogs upp rätt bra vid några tillfällen. Vi stannade dock några gånger på vägen och drack vatten och pustade ut.

Ett bra pass blev det så det hade jag varit sugen på att göra om. Tyvärr så kommer det inte bli av i år eftersom jag kommer att vara upptagen nästa helg (resa til Danmark med jobbet) och helgen efter det åker vi till Mallorca och sen opererar jag mig.

Pulsklockan inlämnad

Jag cyklade med min kusin Glenn i söndags. I slutet av rundan stendog klockan, min Garmin Forerunner 305. Batteriet var på väg att ta slut så jag tänkte inte så mycket på det.

Men efter det gick det inte att ladda upp den. Den var stendöd.

Så jag har skickat in klockan på service. Som tur var hade jag några dagar kvar innan den 3-åriga garantin gick ut.

Klockans batteri har varit riktigt uselt det sista och jag hoppas på att få en ny klocka så att jag får en klocka med bra batteri.

Nåt nytt?

Det blir inte så mycket uppdaterat på bloggen nuförtiden. Men här är i alla fall ett försök till uppdatering. För det första har jag fått en definitiv tid för operation. Tisdagen den 20 september sätter läkaren kniven i min vänsterfot. Skönt att veta när det blir så jag kan ställa mig in på det.

Annars har jag som vanligt både cyklat och åkt rullskidor sen senast. Inget att rapportera om där.

Jag har också fått en liten simlektion av Johan Petersson. Fick en del bra tips som jag förhoppningsvis kommer ha nytta av.

Tidigare i veckan var jag i finska Lahtis. Tyvärr hade det något överraskande inte kommit nån snö än så det var inte aktuellt med längdskidåkning...


Emil Jönsson vinner Lahtis sprint tidigare i år.

RCR triathlon

Jag visste inte riktigt vad jag skulle träna idag. Jag var sugen på rullskidor men även cykling och löpning lockade. Kände att jag behövde ett långpass men det lockade inte med långpass heller. Så det fick bli lite av varje. Ett RCR triathlon (Rollerski-Cycling-Running) helt enkelt. Det finns säkert inget som heter så men jag kallar det för det ändå.

Så här gick det till:

Del 1, rullskidor
Jag startade med rullskidor eftersom det är mest förberedelser för mig där men bland annat tejpning av händerna. Lilla Ardalarundan (12,5 km) fick blir startsträckan. Jag försökte ligga på ganska bra men inte ta i det lilla extra. Blev en ganska behaglig tur men ändå hade jag bra fart. En sträcka jag får vara nöjd med.

Del 2, cykling
Cykling var på förhand min sämsta gren men jag hade ändå förhoppningar om att kunna får en hyfsad tid om jag trampade på lite. 24 km är ganska kort så det skulle nog gå bra. Jag ville också cykla mig ganska trött för att få känna hur det kändes att ge sig ut på löpningen med trötta ben. Tyvärr gick det inte så fort som jag hade hoppats. Visserligen blev det några stopp på grund av bilar men ändå. En medioker etapp.

Del 3, löpning
5,4 km på klassiska Simmatorpsrunda skulle springas och jag var lite spänd på förhand hur det skulle fungera efter ett ganska tufft cykelpass. Första minuterna kunde jag inte ta ut stegen och nästa trippade fram. Stegfrekvensen var dock hög och det gick faktiskt ganska snabbt. Farten kunde jag hålla hela vägen trots att min mage började göra sig till känna efter 3-4 km. Löpningen är jag supernöjd med. (Synd bara att jag inte kan springa mer än 20-25 minuter innan det börjar göra ont i foten). Lite överraskande att jag skulle klara av den farten efter de andra 2 etapperna.

Summering
Det här var verkligen ett trevligt inslag i träningen och det kan jag rekommendera till "alla" er som läser min blogg. Våga träna lite annorlunda. Hjärta skiter fullständigt i vad vi gör bara det får slå många slag...:-)

Tider
Etapp 1, rullskidor 12,5 km: 36:51 (2:57 min/km)
Växling 1: ca 2 minuter
Etapp 2, cykling 24 km: 45:42 (31,56 km/h)
Växling 2: ca 3 minuter
Etapp 3, löpning 5,4 km: 21:22 (3:57 min/km)
Totalt:  ca 1:49 (1:44 aktiv tid)

Operationsplanering

Idag har jag varit i Göteborg hos min läkare och planerat min operation. Han gjorde en grundlig genomgång av min fot och berättade för mig vad han tänkte göra. Det är några ledband (springligament och deltoidligament) och kanske en sena som behöver fixas till. De ska "fästas om" mot båtbenet i foten. Länk: http://en.wikipedia.org/wiki/Plantar_calcaneonavicular_ligament


Operationen kommer göras i slutet av september och sen blir det x antal veckor i vila innan jag kan påbörja vägen tillbaka igen.

Tills dess ska jag bara träna på...


RSS 2.0