Oktober täcker hela 2009

Inget ont som inte har något gott med sig. Löpvilan har gjort att jag har fått chansen att åka mer rullskidor än tidigare. När oktobers träning summeras kan man tydligt se detta:



Staplarna är träningstid på rullskidor och siffrorna står för antal träningsdagar på rullskidor. 12 rullskidpass denna månad är lika många som jag hann med på hela 2009. Och om man jämför med i fjol hade jag vid den här tiden på året hunnit med blygsamma 3 rullskidpass att jämföra med årets 31.

Tyvärr orkar jag inte riktigt jämföra löpningen. 1 pass på 11 minuter i oktober månad i löparskorna imponerar inte...

Kombinerad kondition och styrka

Man får ta de tilfä.len man får. Idag hade Oscar innebandyträning och medans han tränade passade jag på att köra lite på egen hand.

Stakintervaller i backe fick det bli. En bra kombination av kondition och styrka. Framförallt ger det nog mest styrka för min del. Det är nog svårt att hitta den typen av styrketräning hemma.

8 vanliga stakintervaller på ca 400 meter i backe blev det först. Sen åkte jag bort till en kortar och brantare backe och körde 16 stakintervaller med frånskjut.

Jag var riktigt mör i mage, rygg och armar i slutet, ett tecken på att jag använt musklerna på rätt sätt...


Oj

I går var jag på återbesök hos ortopeden i Göteborg och det var tyvärr inga goda besked han gav mig:
"Det här kan ta lång tid. Kanske ett till ett och ett halvt år innan du blir av med här". Han syftade på inflammationen jag har i vänster vadmuskel (tibialis posterior)som går ner ända ner i foten.

"Oj", var det enda jag kunde få ur mig. Det skulle ju betyda att nästa säsong vad gäller löpning också är i fara. Men jag tror och hoppas att det inte ska vara så allvarligt. Har fått en remiss till sjukgymnast och jag tänker vända mig til Skövde Rehabcenter som hjälpte mig föredömligt med min höft för några år sen.

En liten oro finns också för hur min vad ska reagera när jag ska diagonlåka på mina skidor i vinter. Nu blir det ju mest stakning på rullskidorna. Jag får väl helt enkelt bli så otroligt bra på att staka så att jag inte behöver diagonala så mycket...

Ja

Det finns en enda anledning till att jag tränar spinning.

Nej, det är inte kul.
Nej, det är ingen trevlig miljö.
Men ja, man kommer upp i hög puls.

Och det var precis det jag lyckades med idag. Snittpulsen för passet hamnade på 170 (86% av max). Perfekt för mig som annars tränar lågintensivt på rullskidor.

Ett lyckat träningspass där målet med passet är uppfyllt. Perfekt!


Nej

24 dagars löpvila var inte nog. Idag provade jag att springa igen men det gick inte så bra som jag hade hoppats.

I vaden kände jag inget men längre ner i foten kom det känningar efter ca 5 minuter. Och nu efteråt känner jag att vaden också har reagerat över den korta löpturen.

Så tyvärr är det mer löpvila som gäller för mig.

Första klubbträningen genomförd

Då har jag varit på första klubbträningen med IFK Skövde. Rullskidor i Vallebygden stod på programmet. Vi (5 pers) samlades vid Öglunda kyrka och åkte en runda mot Varnhem-Eggby-Lerdala och tillbaka till Öglunda igen.

Det blev jag och en kille till som höll ihop hela vägen. Trevligt med lite sällskap för en gång skull. Vi höll upp tempot riktigt bra så det blev ganska slitigt. Jobbigast var Marcus Hellners backe vid Lerdala som vi åkte upp för. Den är hyfsat lång. Det tog mig drygt en kvart att ta mig upp.

Det här var ett positivt inslag i min träning då jag annars åker ensam och håller till runt Skara.

Jo tack, det rullar på...

- Hej, hur är läget?
- Bara bra. Själv då?
- Jo tack, det rullar på.

Känner ni igen det? Artighetsfraser när man egentligen inte har något att säga till varandra. Precis så känner jag när jag skriver det här inlägget. Det har gått 6 dagar sen senaste inlägget så jag känner att jag pliktskyldigt måste skriva nåt.

Så jag får väl skriva att det rullar på. Sen senaste inlägget har jag åkt några pass på rullskidorna och lyssnat på 80-talsmusik. Inte mycket att berätta annars från det. Jag får väl återkomma när jag har något mer intressant att skriva.

Åtta timmar 80-tal!

Då var vi inne i oktober månad. Nu börjar det bli kallare ut och det kan även vara riktigt blåsigt bitvis.

Denna perioden på året (oktober-december) är rullskidorna använda mycket. Då gäller det att hitta motivation nånstans att ge sig ut och träna trots att det kan vara mörkt, kallt och blåsigt.

En metod är att ha bra musik i öronen. För mig är det lika med 80-talsmusik. Och vad passar då bättre än att ha radioprogrammet "Åtta timmar 80-tal" från nyårsafton 1989 i mobilen? Nu finns det i alla fall där och jag hoppas på många härliga timmar tillsammans; Jag, mina rullskidor och min mobil....

På tal om härligt så sprang mina barn idag Mössebergslunken och det var riktigt trevligt. Oscar sprang 900 meter och kom 5:a i pojkar 9. Riktigt bra sprunget.

Men Emma var snäppet värre. Hon kom 2:a av 17 deltagare i tjejer upp till 7 år. De sprang 500 meter. Grymt bra gjort då hon bara är 6 år.

Här hittar ni resultatlistan.

RSS 2.0