8 timmar - inte OK

När jag summerar min träning i mars månad kan jag lätt konstatera att det inte har blivit många pass. 8 timmars träning får jag ihop det till, och det är inte OK.

Visserligen var jag sjuk i början av månaden och sen har jag varit bortrest med jobbet men jag borde ändå fått ihop betydligt mer träning.

Visst kan man se det här som en vilomånad och välbehövligt inför träningen för Vasaloppet 2014. Men då ska man tänka på att jag opererera mig snart och då missar jag ännu mer träning. Jag har inte fått någon tid än men det lutar åt nån gång mitten/slutet av april.

Denna vecka har jag ändå tränat ganska OK. Idag blev det till och med premiär för rullskidor i det fina vårvädret. Alltid nåt.

Det blir operation

Då var det bestämt. Läkaren har sagt sitt. Det blir operation.
 
Idag var jag på besök hos min fotläkare i Göteborg och föga överraskande konstaterade han att jag behövde operera mig för att få bukt med mina fotproblem som stört mig sen sommaren 2010. Det är en vadmuskel som går över till sena och som slutar i stortån som är problemet. Där muskeln ska gå över till sena är det en extra "utväxt" av muskeln som gör att det blir trångt och irriterad så fort jag aktiverar den.
 
Operationstid är inte satt än men det lutar åt att det blir i april. Skönt att de äntligen har hittat något konkret men förstår jobbigt att behöva gå igenom samma procedur igen med operation och rehab.
 
Men det är bara att ta sig igenom. Jag ska bara tillbaka till löpningen igen!

Ultraljudet visade något

Som jag tjatat om länge nu på den här bloggen så har jag haft problem med min fot nu sen sommaren 2010. Jag har gjort några röntgenundersökningar utan att det har visat något. Däremot har det konstaterats att min vänsterfot var instabil och därför opererades jag för det. Ett ledband stramades åt bland annat.
 
Det har tyvärr dock inte hjälpt och nu fick jag istället prova på ultraljud. Igår var det dags och röntgenläkaren var säker på sin sak. Hans konstaterade att jag hade ett problem med en muskel som går från stortån och upp i vaden (Flexor Hallucis Longus). När jag böjer på den vid tex löpning så gör muskeln lite för långt ner i en tunnel (tarsaltunneln). Det gör i sin tur att det blir trångt i tunneln och det blir irriterat. Enkelt va? ;-)
 
 
 
Ingången till den här tunneln är exakt där jag har ont i alla fall så det är inte helt orimligt. Min läkare kommer jag träffa på måndag och då kommer det bestämmas om detta ska opereras. Men enligt röntgenläkaren var det förhoppningsvis en ganska enkel operation som går ut på att göra tarsaltunneln större.
 
Hoppas nu att detta verkligen är det som har stört mig hela tiden. Jag börjar bli ganska trött på det här...
 

Vasaloppet från TV-soffan

Jag har sett fram emot det sen jag anmälde mig för ett år sen. Men i morgon blir det tyvärr ingen start i Vasaloppet.
 
Influeansan drabbade mig i onsdags och jag fick hög feber och hosta. Febern har nu gett med sig men jag hostar fortarande och är inte alls pigg. I går sålde jag min startplats.
 
Jag är så klart väldigt besviken men det är inte så mycket att göra åt. Det är bara att sätta nya målsättningar. Återkommer med det!

RSS 2.0