Inget, ingenting alls

Styrketräning? Nej.
Rehab? Nej.
Motionscykel? Nej.
Inget? Ja.

Efter operationen för drygt en vecka sen har jag inte gjort något vettigt. Om inte bokläsning räknas till det då förstås. Men annars går det mesta ut på att bara vila och få foten att läka igen. Och det är ju det som är viktigast just nu.

Det är ju naturligtvis jobbigt att känna att man är i dålig kondition och att det är en lång väg tillbaka när väl den resan börjar igen. Men just nu orkar jag inte tänka så mycket på det. Nu vill jag bara bli hel igen och få möjligheten att röra på mig.

 



Ska åka till vårdcentralen på fredag och ta bort stygnen. Efter det tror jag att ska börja med lite styrketräning igen. Motionscykel vet jag inte riktigt när det blir. Får väl prova om ett tag för att se hur foten reagerar. Borde gå att cykla utan att belasta stortån alltför mycket.

Men fram till dess gör jag inget, ingenting alls.

 


Opererad igen

Då var kryckorna framme igen. I går var jag i Göteborg och fick stortån tillrättad efter att den inte läkt efter förra operationen.

Den skruv som satt i foten togs ut och ersattes med 2 nya titanskruvar. Denna gång slapp jag bli nedsövd och kunde ligga och följa med i operationen istället.

Nu blir det flertalet veckor med kryckor och jag kan nog glömma allt vad längdskidåkning heter denna vinter. Möjligtvis kan jag kanske åka lite i mars om det finns nån snö kvar då.

Förhoppningsvis känns allt bra till våren och jag kan börja löpträna så smått. Men nu är det bara vila som gäller för att få en så optimal läkning som möjligt.


En riktig käftsmäll

I mitt förra inlägg berätta jag om mitt bakslag med rullskidorna. Idag kom nästa. Och det var en rejäl käftsmäll: Jag behöver operera om min stortå.

På mitt återbesök i Göteborg nämnde jag det här med rullskidorna och att jag hade lite känningar i stortån. Beslut om röntgen togs omedelbart och jag kastade mig direkt iväg till Karlanderska för att få lite bilder på foten. I knappt 10 minuter befann jag mig på Karlanderska och med mig tillbaka hade jag en CD-skiva med bilderna i (måste vara rekord).

Dessa dundrade jag in med på läkarens rum. Han tog upp bilderna i datorn direkt och konstaterade ganska snabbt att operationen i tån inte var läkt. Den delen av operationen skulle vara det minsta problemet. Den "riktiga" operationen med ledband och senor har dock gått bra. Men extragrejen som gjordes har av någon anledning alltså gått snett. Om operationen gått fel eller om jag slarvat i min rehab står skrivet i stjärnorna.

Redan nu på måndag blir det operation eftersom det fanns en risk att skruven som var satt i tån kunde gå av. Det gick väldigt fort idag från det att jag kom in tills jag fick besked om att jag skulle operera mig redan om några dagar.

Jag har ännu inte smält detta riktigt. Tror jag får återkomma med fler tankar senare.

Tumme ner

Som jag skrev häromdan så började jag känna mig redo för att ta på mig rullskidorna och känna på det lite.

Jag slipade spetsarna och fixade till remmarna. Allt var klart.

Tyvärr var inte foten redo för detta. På det ställe jag hade opererat ledbandet var det inga problem. Däremot där ingreppet i stortån var gjord var det ingen trevlig känsla. Det gjorde rejält ont i stortån så det var bara att avbryta efter några få minuter.

En stor besvikelse för mig och nu har jag inga stora förhoppningar om att kunna åka skidor innan årsskiftet. Än mer är jag övertygad om det kommer ta ett bra tag innan jag ger mig ut på en löprunda.

Nä, nu är det nog dags snart

Nu börjar det bli dags.

För rullskidor alltså.

Det har den senaste tiden känts bättre i foten igen och nu börjar jag se fram emot att åka rullskidor. Tror banne mig att jag ska försöka med det till helgen om utrymme ges.

Jag hoppas verkligen inte att foten klagar när jag åker rullskidor. Då får jag avbryta direkt. Sen undrar jag verkligen hur mycket jag har tappat i och med operationen. Troligtvis kommer jag nog inte att vara i toppform. Eller också blir det en positiv överraskning. Vem vet?


Man får hoppas det kommer kännas bättre än efter den här rundan...

RSS 2.0