Rehabträning ger styrka

Sen jag var på rehab senast så har mycket av min träning kretsat kring att stärka upp höger ben/höft. Jag har följt träningsprogrammet men även lagt till mage, rygg och armar. Detta är bra träning för skidåkning. Särskilt mage lägger jag stor vikt vid. I dag körde jag 40 minuter i källaren. Tråkigt? Nej, faktiskt inte. I början fick jag en del träningsvärk, men nu känner jag mig starkare för varje gång. Inte bara fysiskt utan även mentalt.

Förutom styrketräning hinner jag med konditionsträning ca 3 ggr/vecka. I måndags sprang jag intervaller. Gjorde 9 st 2 min intervaller. Då jag inte vill slita på min höft för mycket känns denna träning perfekt.

Intervallträning är dessutom roligt, till skillnad från att mala på i samma tempo en lång period. Ja just det ja. Det är ju det jag ska göra första söndagen i mars. Puh...

Träningen i full gång

Idag gjorde jag min tredje träning efter sjukdomen och det känns faktiskt riktigt bra. Känns inte som jag har tappat jättemycket. Idag körde jag inlines med stavar men det blåste lite väl mycket för att det skulle vara riktigt roligt.

Fick svar på min prover i går. Proverna visade inte att jag hade Borrelia så de visste inte vad jag hade drabbats av. Men det spelar mindre roll nu när jag känner mig återställd.

I torsdags var jag på återbesök på Skövde Rehabcenter för min höft. Förra gången jag var där konstaterade de att jag var fruktansvärt svag i högerbenet. Nu hade jag efter en del styrketräning blivit starkare. Men jag har en bit kvar och har fått några övningar som jag ska göra i tre veckor tills jag ska dit nästa gång.

Att jag varit så svag på höger sida kan ha gjort att jag har lättare att bli skadad just på höger sida.

Så nu ska jag bygga upp högersidan så den (nästan) blir lika stark som min vänster.


Min tränings-abstinens är botad

Så var det första passet gjort efter ett två veckor långt uppehåll.

Det blev en klassiker: löpning i Petersburg (5:an). För att ha varit sjuk i nästan två veckor kändes det faktiskt riktigt bra.

Det gick väl inte så fort, men det spelar mindre roll.

Viktigast nu är hur kroppen svarar på denna träning. I morgon får jag nog svaret.

Svar borde jag snart också få om jag har/hade Borrelia. Äter fortfarande medicin mot Borrelia och det känns ju onödigt om jag inte har det.

Skönt i alla fall att äntligen vara igång med träning igen. Får se hur länge jag får hålla på denna gång...

Äntligen feberfri

Nu äntligen vaknade jag upp utan feber och huvudvärk! Känns underbart.

Har ätit medicin mot Borrelia i några dagar och kanske är det den som har gjort verkan?
Har även ont i min höft, vilket jag inte haft på flera veckor. Konstigt, men läkaren sa att min höftskada kunde ha med Borrelia att göra. Kanske hade han rätt. Får provsvaret för Borrelia nästa vecka.

Eller också är det nåt helt annat jag hade. Spelar mindre roll nu.

Nu är det bara att vila upp sig några dagar och (försiktigt) sätta igång med träningen igen.

Nu är fokus tillbaka på 6.59.59 igen...

Borrelia?

Igår fick jag provsvar från Vårdcentralen. Proverna visade inget onormalt så de skickade iväg mig till akuten i Lidköping för vidare utredning.

Och efter 5 timmars väntan fick jag träffa en läkare. Han tog ett ryggmärgsprov och även några blodprover. Ryggmärgsprovet fick jag svar på nästan direkt. Det visade sig att jag hade lite för många vita blodkroppar.

Detta kunde tyda på nåt virus eller att jag hade borrelia. Det slutliga svaret på borrelia kommer nästa vecka men jag fick redan nu mediciner mot detta.

Jag tror väl inte själv på borrelia. Har inget minne av att jag fått nån fästing på mig. Men vi får se.

Ändrad fokus

Har fortfarande feber (38.0-38.5) och har i dag varit och tagit diverse prover på vårdcentralen. Får svar på dessa i morgon eftermiddag.

Blir bara tröttare och tröttare och orkar bara vara uppe korta stunder innan det är dags att lägga sig igen.

Har inte just nu en tanke på träning. Viktigast nu är bara att bli frisk. Undrar bara vad det är för "skit" jag fått i kroppen? Blir oerhört hängig och lite illamående av det i alla fall. Och det är riktigt långtråkigt.

Det får nog bli "Morden i Midsomer" och Valencia-Elfsborg ikväll. Det kan väl aldrig bli långtråkigt...


Träningsuppehåll

Har varit i Halmstad under veckoslutet (se bild nedan) och firat svärmor som fyller 60.

Meningen var att jag skulle hunnit med lite löpning men en segdragen feber har satt stopp för mitt tränande. Har haft feber sen i tisdags kväll.

Så nu har jag fått en ofrivillig vila.

Nu väntar jag bara in att febern ska släppa så jag kan köra igång med träningen igen.

Halmstad beach

 image9
Halmstad beach

Under en filt i Madrid

Idag slutade jag tidigare från jobbet och tog ett pass på inlines med stavar.

 

Jag körde till reningsverket tre gånger fram och tillbaka. På ditvägen blev det stakträning och på tillbakavägen körde jag skate. På så vis fick jag både intervallträning och träna på stakning. Det tog ungefär 50 minuter.

 

Ibland när man tränar kan man få en låt på hjärnan. I dag blev det helt oväntat "Under en filt i Madrid" med Galenskaparna. Jag gjorde allt för att försöka bli av med den men lyckades inte.

 

Det är ju inte den låten man behöver som hjälp när man är som tröttast direkt.

 

Nej, nu ska jag ladda för DN-galan och Allsång på Skansen.

 

Bara nu inte Galenskaparna är hemliga gäster...


Tunga ben på cykel

Efter en eftermiddag på Skara Sommarland tog jag cykeln därifrån och rundade Hornborgasjön. En tur på ca 45 km som tog 1.49.

Det blev en tung resa. Jag kände fortfarande av fotbollsträningen från i torsdags.

Cykling är väl inte min favoritträning och idag var inget undantag. Minsta backe kändes som en riktig utmaning.

Men det är verkligen en fin natur vid Hornborgasjön. Och man kan ju skriva in nästan två timmar i träningsboken. Alltid nåt.

Vilken höjdarträning

Ikväll fick jag för mig att för första gången på flera år åka till Ardala och träna fotboll. Och det är inte nåt jag ångrar. Det var verkligen roligt.

Det var flera saker man kände igen från förr: "Tugget" i omklädningsrummet, den högljudda bollpumpen i bollförrådet (nu har de dock en ny som låter ännu mer än den förra), kvadraten som uppvärmning, de otroligt dåliga skotten på skottövningarna och sist men inte minst den loja stretchingen efter träningen. 4-5 sekunder på varje muskel borde väl räcka...

Vad gäller skotten på skottövningarna var nog jag den som i särklass var sämst. Sköt val en sisådär 10 skott varav minst 8 gick skyhögt över. 2 av dessa hamnade till och med på dagis, som ligger en bra bit bakom mål.

Man har ju lärt sig sen barnsben att när man ska skjuta så ska man luta sig framåt och absolut inte ta i. Hmm...undrar var den kunskapen tog vägen.

Det var nån som började nynna på Ted Gärdestads "Satellit" varje gång jag skulle skjuta, jag fattar inte varför...

Men det var en bra genomkörare. Tror nog att jag kommer ha en del träningsvärk (ljumskarna) efter detta, men det kan det vara värt. Det var ju så kul att se bollen flyga...

RSS 2.0