Då var det läkt till slut

I måndags fick jag ett efterlängtat besked. Min tå är nu läkt. Så nu kan jag börja bygga upp träningen mer och mer och framförallt löpträna. Meningen är att jag ska börja försiktigt och stegvis öka längden på passen. I eftermiddag var det kanonväder ute och jag gav mig ut på en promenad/löprunda. 3 minuters gång varvades med 2 minuters löpning. Det kändes väldigt bra i foten och jag kunde löpa obehindrat de minuter jag var igång.

Nu blir det svåra att skynda långsamt vad gäller löpning. Nu gäller det att varva löpningen med rullskidor, cykel och simning.

Fel temp

Tyvärr blev det ingen mer skidåkning för mig. Blev förkyld i torsdags och idag har jag feber. Väldigt tråkigt att varken kunna åka längd eller utför.

En annan temp som inte är som den ska är våran termometer i stugan. De första dagarna vallade jag skidorna efter den här men det skulle jag inte gjort. Efter några dagar började vi förstå att den alltid står på -1.5 grader.  Det blir ju inte helt rätt när det visar sig att det i verkligheten är flertalet plusgrader ute...


Anmäld - i sista stund

Intresset för Vasaloppet 2013 är rekordstort. Så stort att det redan är fullt. I går läste jag att det fanns 3 000 platser kvar. Passade då på att anmäla mig. Idag var platserna slut så det var verkligen i sista stund.

Jag hann inte ens fundera på om jag ska åka nästa år. Men om jag åker så är det ju en bra idé att ha en startplats. Skulle jag däremot inte åka så kan jag sälja den och få väldigt bra betalt. Så man kan säga att jag har investerat i en bra aktie.

I dag är det annars en vilodag för mig här uppe i Sälen. Fick värk i foten i natt och det kanske inte är så konstigt att foten reagerar efter 3 dagars skidåkning. Så idag har jag suttit vid Gustavbacken och tittat på skidåkare i  solen. Ganska trevligt det också.


Man ska njuta på sin semester

Är uppe i Sälen på skidsemester. Tyvärr funkar det inte så bra att åka slalom på grund av att det gör ont i foten när jag har på mig pjäxorna. Jag har provat 2 gånger och det går väl åka men det är inte skönt och då kan det kvitta.

Längdpjäxorna är mjukare och fungerar bättre även om det inte är helt hundra än. Så det har blivit några rundor på längdskidorna den här veckan. Man får ju ta igen all skidåkning man missat i år pga operationen....

"Kalven runt" är en klassiker här och idag var det återigen dags för den rundan. Men jag passade även på att ta en avstickare till Lindalens fäbod för lite fika. Man ska ju njuta på sin semester.


Löpning - det var ett tag sen

Löpning. Känn på den. Det var i början på september senast. Men nu har jag börjat röra på mig i löparskorna igen. Fast jag har startat på en låg nivå och varvar löpningen med promenad.

I tisdags var jag ute och gick och körde några 1-minuterslöpningar. Det kändes såpass bra under och efter passet att jag provade ikväll igen. Då blev det 2-minutare och det känns fortsatt bra. Men jag vill alltid avvakta morgondagen innan jag förklarar passet lyckat.

Jag hoppas att vägen tillbaka i löparskorna har börjat i och med detta. I så fall skulle jag vara väldigt glad.

Rekordfart - och jag är inte på plats

Idag har Vasaloppet avgjorts. De senaste 5 åren har jag åkt men i år har jag ju tyvärr inte kunnat medverka. Väldigt synd tycker jag idag när jag ser vilket före de hade idag. Jörgen Brink vann på rekordtid och jag ser även att min placering från i fjol hade räck till en tid strax under 5 timmar. Visserligen är det ju inte säkert att man skulle klara av samma placering men jag hade helt klart haft en jättechans.

Men samtidigt får man glädjas åt alla andra som har haft en fantastisk skiddag mellan Sälen och Mora. Man längtar ju helt klart tillbaka till spåren när man ser evenemanget på TV.

Förhoppningsvis kan det sporra mig till att åka mycket rullskidor i år innan snön kommer. Det finns många månader att jobba på där...


RSS 2.0