Igång ordentligt

Nu är jag igång ordentligt. En hel månad med bra träning är till ända i och med kvällens cykelpass på ett gym i Randers. Detta syns tydligt på grafen nedan. Det är all min konditionsträning sen jag gick med i FunBeat 2008. Det syns också att jag har tränat kontinuerligt i flera år fram till i höstas. Nu hoppas jag att jag kan fortsätta hålla upp staplarna de närmaste månaderna.Bra vecka till ända

De är rätt sällsynt nuförtiden. Det var nog minst ett halvår sen. 

Bra träningsveckor med mycket konditionsträning (ca 7h) är precis vad jag behöver det närmaste för att komma tillbaka i någorlunda form igen. Den här veckan har det blivit mycket motionscykel men jag har även fått till några längdskidpass.

I fredags blev det två varv på milspåret i Skövde i perfekt väder. Vädligt kul att vara tillbaka i det spår jag tillbringat många timmar de senaste åren. Men jag märkte väldigt tydligt att jag har tappat en hel del sen i fjol. Konditionen är naturligtvis inte på samma nivå. Men det som visade sig tydligast var bålstyrkan. Stakning med frånskjut brukar jag vara ganska bra på men där fanns ingen kraft att hämta. Bra ändå att få ett besked på hur mycket jag tappat så jag har något att gå på.

Foten har känts bättre och bättre och jag tror faktiskt att få lite rörelse har gjort gott. Men jag kommer att vara lyhörd och backa tillbaka om allt inte känns rätt. Men just nu känns det i alla jättebra. Trevligt att kunna summera en bra träningsvecka.

Bra timing på längdpremiär

Det har varit en del fina skiddagar det senaste. Men jag har kört cykel och simning.

Men idag kom så ett snöoväder och då passade jag på att göra mitt första pass på längdskidor för säsongen tillsammans med Cilla. Det är så vi firar Alla hjärtans dag...

Det snöade i princip hela tiden och spåren på Billingen fylldes med mer och mer snö vart eftersom vi åkte. Känslan i foten var väl sisådär också. Min högerfot som jag inte har opererat fick jag också känningar i. Därför körde jag mest stakning.

Men det var ändå en trevlig känsla att vara tillbaka i spåren igen. Det gick inte särskilt fort när jag åkte men det spelar mindre roll. Det intressanta nu är att se hur foten reagerar på detta. I morgon kommer jag nog få det svaret. Just nu nån timma efter passet känner jag i alla fall inget. Låt det fortsätta så.

Bra och dåligt

Idag har jag varit på återbesök hos läkaren och samtidigt gjort en röntgen av min fot. Fick både en dålig och en bra nyhet.

Om vi börjar med den dåliga så visade det sig att tån inte riktigt har läkt som det ska. Det verkar som om min kropp inte vill läka skelettskador optimalt av någon anledning. Jag får göra en ny röntgen om ca 5 veckor för att se om det har läkt bättre. Annars får jag enligt läkaren ta en spruta med hormoner eller vad det nu var som skulle göra att läkningen satte fart.

Vad var den positiva nyheten då? Jo, det har läkt tillräckligt bra för att jag kan intensifiera träningen lite mer och våga belasta foten mer. Det innebär till exempel att jag kan prova på att åka längdskidor. I morgon bär det av till Billingen tillsammans med Cilla. Blir väldigt intressant att se hur det kommer att kännas. I vilket fall som helst borde det gå att staka runt på stadion.

Så det är lite med blandade känslor jag kommer hem från dagens besök i Göteborg. Jag väljer att fokusera på det positiva och ser fram emot morgondagens skidtest.


Dansk cykling

Befinner mig i Danmark med jobbet och passade ikväll på att besöka ett gym här i Randers. Perfekt att få lite träning när man ändå inte har något att göra på kvällen. Körde ett jättejobbigt cykelpass med 7 stycken 4 minuters-intervaller. Att jag körde tungt och la på mycket motstånd förstår ni av bilden:


Känns bra

Det har gått lite upp och ner för mig det senaste och det kanske har märkts i min inlägg. Nu är det bara uppåt. Foten känns riktigt bra och jag vågar till och med att gå försiktigt utan kryckor.

Motionscykel och simning varvar med styrketräning och nu börjar suget efter att få springa eller åka skidor komma. Det var faktiskt mer än 1,5 år sen jag sprang utan att få ont i foten. Hoppas att jag inom en snar framtid kan ta en löprunda utan att ha några som helst känningar i foten. Då skulle jag jubla! Tills dess ska jag se till att vara förberedd styrke- och konditionsmässigt.


RSS 2.0