Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar när du är inne på sidan!
 

Rapport från Alliansloppet 2012

Jag hade aldrig kört ett rullskidlopp förut så det var svårt att veta vad som väntade mig. Alliansloppet 2012 blev min debut i detta sammanhang. Men det blir nog inte det sista. Jag fick helt klart mersmak.
 
Innan loppet hade jag tänkt mig att det skulle bli lite trångt och att det var viktigt att hålla reda på stavarna så inte spetsen gick av. Viktigt också att försöka hitta ryggar så man inte hamnar i ingemansland. Tidsmässigt var det svårt att sia eftersom det inte är samma sak att åka ensam som att åka i grupp, men en tid strax över 3 timmar var nog realistiskt, 3:10-3:20 min/km.
 
När starten väl gick blev det helt klart ganska trångt upp i första backen (men inte lika bökigt som på Vasaloppet). Jag lyckades dock hålla mig ganska kall och försöka åka där det inte fanns alltför mycket folk. När vi väl kom upp för backen var det en hel de utför och där visade sig att det rullade på rätt bra för mig och jag tog många placeringar. Så var det hela loppet. Om det beror på att jag hade bra hjul eller att jag hade en bra fartställning vet jag inte men jag konstaterade att flertalet åkare hade en väldigt felaktig fartställning.
 
På några ställen var det trångt och det var en del svåra kurvor och där gällde det att sänka farten lite för att klara det men för det mesta var det fin och bred väg att åka på.
 
Första varvet gick snabbt och jag hittade perfekta ryggar att följa med. Det var lite motvind från Vänersborg till Trollhättan och där gick jag inte upp och drog en meter. Jag varvade på 1:17 och då förstod jag att jag hade en rejäl chans på att komma in under 3 timmar. In på andra varvet var det lite glesare med folk och där fick jag gång på gång jaga ikapp de små klungor som fanns. Där lyckades jag väl sådär eftersom jag fick åka mestadelen av varvet utan att ha rygg på nån medtävlare.
 
Jag kämpade på ganska bra och hade även koll på klockan och såg att jag låg på gränsen till att klara under 3 min(km (20 km/h). Och med en rejäl spurt klarade jag det och var väldigt nöjd när jag kom i mål på 2:41. Att sträckan "bara" var 54 km på min klocka spelade mindre roll.
 
Sammanfattningsvis en lyckad dag med perfekt väder för rullskidor och jag tar med mig erfarenheten av hur en rullskidtävling går till.  Flera tävlingar går i höst, tex SM på rullskidor i Lidköping. Tills dess ska jag ha skaffat mig ett par tävlingsrullskidor (detta lopp gick på träningshjul, så kallade 2:or).
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0