Jag har funderat på det länge.

Nu kände jag att jag var tillräckligt tränad för att klara av det.

30 km i terräng alltså.

Jag gav mig iväg i morse till Billingen och genomförde ett löppass på 30,5 km. Eftersom Lidingöloppet är hyfsat lätt i början och tyngre i slutet började med gröna milen, en ganska flack bana. 47 minuter tog den. Sen var det dags för Billingehusloppet som är 10,5 km. Den är ganska kuperad och det tog mig ca 52 minuter att klara av det.

Nu hade jag bara lila milen kvar, en rejält kuperad bana. "Skönt" att ha som avslutning. Jag valde att avsluta med den eftersom den har några rejäla backar som påminner om backarna i slutet av Lidingöloppet. Jag ville känna på hur de kändes med 25 km terränglöpning i benen.

När jag gav mig ut på sista milen hade jag redan blivit lite stum i benen så jag var ganska orolig över hur det skulle gå. Men det gick faktiskt riktigt bra. Kom in på ca 50 minuter och klarade hela löppasset på 2:29:30, en km-tid på 4:53. Om jag drar bort för de extra 500 meterna skulle det bli 2:27 på 30 km något jag är riktigt nöjd med.

Tidigare har jag haft som mål att klara 2:45 på Lidingöloppet men 2:30 är nog inte omöjligt.

På lördag åker vi på semester till Öland med några vänner och då blir det nog några intervallpass. Men först får jag nog återhämta mig från dagens träning. Det gör jag med att åka till Vänern och bada.

Vi får se hur det blir med rapporteringen på bloggen när jag är på Öland. Risken är att det dröjer ett tag tills nästa inlägg.


Skickar med banprofilerna för gröna och lila milen. Där ser ni lite hur kuperad den lila är. Nedan ser ni också banprofilen för Billingehusloppet. Den är inte så tokig den heller.

None