Materialfel och avundsjuka

Min rullskidor har använts flitigt sen jag köpte dem för 2 år sen. Lite för flitigt kanske. För i torsdags gick framgalleln som håller fast hjulet av när jag var ute och åkte rullskidor.

Jag var ute tillsammans med Tomas (Bergsten) och körde i Vallebygden. För övrigt en riktigt trevlig runda. Men mot slutet så small det till och plötsligt började vänster skida dra rejält utåt. Det var bara att stanna och se efter vad som hänt. Det var bara att konstatera att längre än så här kunde jag inte åka. Tomas fick rulla hem och hämta sin bil och hämta mig. Ett abrubt slut på rundan blev det men inget att göra åt.

Men det är väl bara att sätta dit en ny gaffel så är rullskidorna hela igen.

I onsdags cyklade jag mitt livs längsta runda. Det blev 10 mil i sadeln och det kändes mot slutet och framförallt när jag kommit hem. Det blev tidig läggning den kvällen...

Förutom min egna träning så får jag njuta av mina barns tävlande och tränande i löparskorna. De tycker det är kul att dra på sig skorna och köra backintervaller vid Hindsbosjön. (Kanske inte jättemånga barn som gör det). I går var vi på Kållandsö och där sprang de Läckövarvet. Barnen sprang riktigt bra och fick välförtjänt medalj efter loppet.

Såg även när de äldre grabbarna och tjejerna sprang i mål på den långa banan på Läckövarvet. Man kan säga att jag blev bra sugen på att tävla igen och var bra avundsjuk på de som sprang. Det var ju här jag slog mitt pers på halvmaran i fjol.


Går bra nu

Det går riktigt bra med min träning just nu. Till och med när det gäller löpning går det ganska snabbt även om jag inte springer så mycket.

Cyklingen går bättre och bättre och jag känner att benen har börjat anpassa sig till att trampa. Har bland annat kört ett hårt pass med några duktigt cyklister där jag fick kämpa för att hänga med. Fick släppa några gånger men annars kändes det rätt bra.

Men rullskidor är det som går bäst. Tiden på min favoritrunda på 12,4 km (Ardala och tillbaka) förbättras gång på gång. Idag hade jag en snitthastighet på 2:54 min/km trots att det blåste rejält ute.

Lite surt är det dock att inte kunna skörda denna träning i form av någon tävling men jag hoppas jag har igen den här träningen när jag kommer tillbaka efter operationen.

Välbehövlig vila

Efter 9 raka träningsdagar är det nu dags för kroppen att få vila några dagar. Vi åker till västkusten och träffar mina syskon och då blir det allt annat än träning.

Men nästa vecka kör jag igång igen. Då ska jag bland annat cykla med min kusin Glenn. Ska bli trevligt.


Tränar på

Just nu har jag semester och då hinner jag med en hel del träning. Så jag tränar på rätt bra nu.  Det börjar kännas som jag är på väg att känna mig bra tränad igen, precis som jag var förra sommaren.

Rullskidträningen går bäst. Sen har jag kommit igång ordentligt med cykling och där tar jag små steg framåt. Löpningen är mer sporadiskt men när jag testar min kapacitet så ser det rätt OK ut.

Jag kommer nu fortsätta variera träningen plus att jag ska börja lägga in en del styrketräning.

En bra vecka

Den senaste tiden har det varit lite si och så med motivationen för min del. Men efter att det blev klart med operationen så har plötsligt motivationen ökat. Det kanske verkar konstigt eftersom jag kommer vara borta från träning ett bra tag i höst och vinter.

Men jag har bestämt mig för att komma tillbaka och då får jag passa på nu att träna så mycket det går så det finns "lite att ta av" i träningsuppehållet.

Så denna vecka har jag kört ganska hårt. 6 träningsdagar har det blivit och sammanlagt 7,5 timmars träning. Det har handlat om simning, löpning, rullskidor och cykel. Men nu åker jag på en minisemester med mina barn några dagar samtidigt som Cilla får jobba. Då blir det ett litet avbrott från träningen. Kanske kan behövas.


RSS 2.0