Styrka på schemat

Lite enformigt är det. Men jag har inget val. Styrketräning är det som gäller om jag ska genomföra någon slags träning. Visst kunde jag skaffa mig en rullstol och träna som Emil Jönsson men riktigt så desperat är jag inte.

När jag nu summerar oktober har det blivit 19 styrkepass mestadels i källaren. Sista passet för månaden har dock precis klarat av på ett hotellrum i Randers (Danmark). Jag är här några dagar till så jag räknar med att det blir lite mer styrka här på rummet.

På tal om styrka så har jag inte kvar mycket av det i vänster vad. Den är just nu 3 cm mindre i omfång om man jämför med höger. Innan operationen var vänster vad något större. Ska tillbaka till läkaren och min sjukgymnast på fredag. Efter det hoppas jag kunna börja med att bygga upp vänster sida igen. Och kanske komma igång med lite konditionsträning.

Populär bilblogg?

Jag har tillgång till lite statistik över de som besöker min blogg. Man kan bland annat se vad folk har sökt på google för att komma till min sida. Man skulle kunna tro att det är "träning", "vasaloppet" eller något liknande som är populärast. Men det är något överraskande "bilar" eller "Ahlgrens bilar" som är överlägset i statistiken.

Det beror på ett inlägg som jag gjorde i augusti i fjol där jag skrev om att jag tog med bilar på en löprunda: http://anderscarlsson.blogg.se/2010/august/tog-med-lite-bilar-pa-rundan.html

Nu när jag skrivit det här inlägget lär jag bli ännu populärare på google vad gäller "bilar".

Men ni kan ju även prova att söka på "medaljjakten" eller "medalj vasaloppet". Där ligger jag i topp på google. Kul att vara bäst i nåt...

På dekis

Det är ju allmänt känt att kondition är en färskvara och helt logiskt att konditionen försämras när man inte tränar. Nu har det gått 32 dagar sen senaste konditionspasset och det är inte så kul att tänka på. Den uthållighet jag byggt upp under flera år försvinner sakta men säkert bit för bit.

Idag blev det väldigt tydligt när jag körde ett av min styrkepass i källaren. Eftersom jag inte kan träna vänsterbenet så blir det en del träning för högerbenet. Lite benböj stod på programmet och efter bara några sekunder på vare repetition blev jag väldigt andfådd. Visst kan man bli lite trött av benböj men inte så man står och flåsar i en minut efteråt.

Så jag får nog inse att min kondition inte är på topp och sämre ska den bli. Det dröjer nog ett tag till innan jag kan ta upp konditionsträningen igen. Jag är på dekis helt enkelt.


Stakträning

Jag försöker se det positiva i att jag är skadad. Just nu är det inte mycket träning och jag känner för varje dag hur min kondition blir sämre och sämre.

Men något jag kan göra är att träna överkroppen. Vad kan jag ha för nytta av det då? Jo, till vintern kanske jag har blivit en bättre stakåkare. Även om min kondition inte kommer vara på topp så kommer jag kanske kunna kompensera med att jag blir starkare i stakningen.

4-5 gånger i veckan kör jag med min gummisnodd i källaren och jag har definitivt blivit bättre på det efter att ha hållit på i ca 2 veckor. Kan jag fortsätta med detta och om några veckor även komma igång med lite konditionsträning så kanske jag kommer tillbaka som en bättre skidåkare till slut.

Kanske är detta en lite väl optimistisk tanke men jag behöver det som motivation nu när jag inte har så mycket att välja på.


Tittar på

Det är lite frustrerande att inte kunna träna på riktigt. Med "på riktigt" menar jag att ta ut sig och bli trött. Konditionsträna helt enkelt. Jag får just nu nöja mig med en kvarts styrketräning för överkroppen om dagen nere i källaren.

Istället får jag njuta av när mina barn idrottar. Det handlar om fotboll, handboll, innebandy och friidrott. Roligast att titta på är när de tävlar i löpning och det har blivit några tävlingar nu i höst. Förra helgen var det Mössebergslunken och i går var det Billingehusloppet.

 Starten har gått i Billingehusloppet. Det går inte att ta miste på Emmas glädje.


Oscar på väg mot mål i Billingehusloppet.


Emma fick en fin pokal och en gosedjur för sin insats i Mössebergslunken.
Snowjoggers

Då var gipset borta från mitt ben. Skönt att äntligen bli av med denna klump. När läkaren hade tagit bort gipset var det en enorm befrielse men glädjen blev kortvarig. Han tog genast fram en ännu större klump att ha runt benet. Tankarna for direkt iväg till 80-talet där snowjoggers var populärt bland oss barn.

Denna röda sko är nog tyvärr ännu större än de jag hade när jag gav mig ut för att leka i snön i Ardala.

Men mycket till lek blir det inte i den här utstyrseln. De närmaste 4 veckorna får jag inte göra mycket mer än att träna överkroppen. Konditionsträningen får vänta tills november då jag troligtvis får börja med lite motionscykel.

Träffade min sjukgymnast idag men det var mest för att bekanta oss med varandra. Vid nästa besök i början av november ska jag däremot få lite rehab-övningar med mig hem. Tills dess lufsar jag runt i mina snowjoggers.


RSS 2.0