Ursäkta röran

Inläggen på min blogg duggar inte tätt nuförtiden. Livet går just nu i 120 så nån uppdatering av bloggen har inte prioriterats. Vi håller på att göra om köket hemma och det tar stora delar av min fritid. Dessutom blir det en del utlandsresor med jobbet. Träningen och rehaben har tyvärr blivit lidande.

Jag har i veckan varit hos min sjukgymnast och fått nya övningar i alla fall. Hon tyckte jag hade kommit långt med rehaben. Enda problemet som jag ser det nu är att foten då och då svullnar upp. Det brukar kännas bättre efter lite vila men lite oroande är det.


Det går framåt

En dryg vecka har gått sen jag fick börja min väg tillbaka. Och jag kan säga att det går riktigt bra. Jag kör rehab med gummiband för min fot och på motionscykeln får jag konditionsträna. Foten känns bättre och bättre och nu kan jag till och med gå några meter utan kryckor helt problemfritt. I morses körde jag även bil och det kändes också bra.

Nu hoppas jag att det inte blir något bakslag. Fortsätter det så här så får jag vara mycket nöjd.


Resan tillbaka har börjat

Jag är igång.

Om än i liten skala.

Vägen tillbaka har börjat i och med att jag idag för första gången sen operationen konditionstränat. 20 minuter på motionscykeln fick bli starten.

Träffade min läkare och sjukgymnast idag och fick positiva besked. Läkningen efter operationen har gått som det ska och det viktigaste av allt: Foten var stabil. "Vi är i hamn" som dr Weidow sa.

Min rehab och träning det närmaste gjordes sen upp tillsammans med Weidow och min sjukgymnast Jennie. Meningen är att jag varannan dag ska cykla på motionscykeln och de andra dagarna ska jag köra styrketräning för fot och vad med hjälp av band som jag fick med mig hem. Längden på cykelpassen och belastningen i styrketräningen ska jag öka på efter hand.

Runt jul ska jag sen kunna ta mina första löpsteg. Kan meddela att jag längtar till jul mer i år än tidigare.


RSS 2.0