Upp i nivå

Nu äntligen känner jag att det har börjat vända. Fick ett brev från läkaren i veckan där han skrev att bilderna på foten såg bra ut. Har denna veckan också känt mig bättre och bättre i foten. Därför har jag också vågat mig på att köra på ordentligt på motionscykeln. Har kört alla dagar sen i torsdags.

I går var jag även i badhuset med Emma som hade badkväll med Istrum (friidrotten). Jag tänkte att jag skulle prova på lite simning. Förhoppningarna var inte jättehöga men det gick förvånansvärt bra. 30 minuters simning utan att känna ett dugg i foten var mer än jag hade hoppats på. Det betyder att jag kan köpa mig ett 10-kort på badhuset och simma ett par gånger i veckan det närmaste. Perfekt med den variationen med cykel och simning.


Osäkert

I måndags var jag på återbesök hos läkaren och då fick jag även göra en röntgen av min fot för att se hur läkningen har gått. Tyvärr har jag inte fått några svar på det. Fick även OK på att börja belasta foten lite mer men tyvärr fick jag ont i foten efter det. Så resten av veckan har jag tagit det väldigt lugnt.

Har hunnit med 2 pass på motionscykeln sen dess men så länge jag inte vet svaret på röntgen vågar jag inte köra på för hårt. Så jag avvaktar ett svar från läkaren så länge.

Motivationen går upp och ner

Det är lite si och så med motivationen just nu. Efter omoperationen är jag lite i väntas tider nu. Om en dryg vecka ska jag tillbaka och då ska jag troligtvis röntga foten igen för att få veta om den läker som den ska.

Jag kan väl säga att jag är lite orolig. Tänk om foten än en gång inte läker. Vad händer då? Att operera ännu en gång är väl ingen idé? Men med största sannolikhet ska väl allt gå som det ska.

Med detta i baktankarna är det som sagt lite svårt med motivationen. Innan jag vet om jag kan börja belasta foten och börja träna ordentligt är det lite jobb med att få till konditionsträningen.

Men idag när jag såg Marcus Hellners insats i Touren blev jag genast motiverad igen och stack ner i källaren och körde styrka. Det kanske är svårt att förstå men jag är riktigt sugen på att bli sådär jättetrött som Hellner blev idag. Nåja, nästan så trött borde räcka i alla fall...

Ny kula

Då var det nytt år. I samband med det brukar man ju se tillbaka på den förra året. Man kan kort sammanfatta med att skidåkningen gick riktigt bra med Vasaloppet som en bra avslutning. I övrigt finns det inte mycket positivt vad gäller träning för 2011.

Jag väljer istället att blicka framåt. Utgångsläget är att jag är skadad, otränad och överviktig. Vägde ikväll in på 84 kg och där har jag satt en målsättning om att till sommaren väga 78 kg som jag har vägt förut.

Sen ska jag naturligtvis se till att bli skadefri och börja träna igen. Längre än så vill jag inte sikta just nu.

RSS 2.0