Plusgrader igår. Några få minusgrader idag. Naturligtvis var det fantastiska spår på Billingen idag (som vanligt). Hårda och något isiga spår bäddar ju för hög fart. Solen lös från en klarblå himmel och det var bara att njuta. Bättre än så här blir inte skidåkning.

Jag hade ju tänkt att ta det lite lugnt men det var svårt. Första varvet på milen gick undan utan att jag för den skulle gick på max. Strax under 31 hamnade jag på där. Känns som det inte fattas så mycket till att komma under 30 minuter på milen nu. Får jag det här föret en gång till kommer jag gå för det.

Jag körde 3 varv till och då tog jag det lite lugnare. Jag försökte åka avslappnat och bara tänka på att utföra rörelserna på rätt sätt. Att då utan att ta i det minsta åka runt 33 minuter på milen är inte helt fel kan jag säga. Det var bara att åka med i de fina spåren idag.

Men det kunde gått illa på ett av varven. Strax innan 7 km kvar-skylten finns det en skarp högerkurva i en utförsbacke. Där hade en dam helt överraskande ställt sig. Jag fick gira till vänster men klarade inte att hänga kvar i spåret utan flög rakt ut i skogen istället. Ett rent under att skidor och stavar höll. Det tog en bra stund innan jag kunde ta mig upp igen och ge mig iväg ut i de fina spåren igen.

Det var för övrigt mycket folk i spåren idag och det är ju jättekul. Då får man ta att det blir lite trångt och att det plötsligt kan stå folk lite här och var...