503 = DNS

Som ni kanske förstår så startade jag inte i årets upplaga av Göteborgsvarvet. Det var aldrig aktuellt. Kanske berodde det på mitt startnummer? Jag hade nämligen fått nummer 503, exakt samma startnummer som jag hade i Lidingöloppet i höstas. Även där fick jag ställa in. Så nästa gång jag ställer upp i en tävling så vill jag inte ha 503....

Annars tränar jag på lite planlöst just nu och har inga direkta mål. Lite tråkigt känns det men jag försöker tänka att detta är en chans att få träna på utan press och bara njuta av träningen. När jag kommer tillbaka kommer jag troligtvis vara superladdad. Återstår bara att se när detta sker.

Det går nämligen lite upp och ner med min fot. Vissa pass känns det klockrent för att sen nästa gång inte kännas alls bra. Men känslan är ändå att det går åt rätt håll.

Racer

I torsdags köpte jag mig en racercykel och idag blev det premiärtur trots regn och blåst. Var bara tvungen att ge mig ut och testa.


Bra känsla

Nu ser det riktigt bra ut.

I tisdags var jag ute en dryg timma och sprang. Visserligen i väldigt maklig fart och med 2 gångpausar men ändå. Känslan var bra.

Idag blev det en kortare runda men med mer fart och det gick väldigt fint. Det kändes ingenting alls i foten. Känslan var bra idag igen.

Det kanske faktiskt är så att mina fotbäddar börjar hjälpa. Sen försöker jag gå med skor inomhus så mycket så möjligt nuförtiden för att avlasta och det verkar fungera.

Nu gäller det bara att inte förhasta mig och öka träningsdosen för snabbt så jag åker på ett bakslag.

Inga synliga skador

Läkaren ringde till mig i går kväll. På röntgenbilderna syntes inga skador på varken senor, leder eller muskler. Så den teorin han hade om att de "endast" är att foten är instabil som är problemet har styrkts.

Planen nu är att jag ska försöka med löpning och successivt öka belastningen för att se om det går åt rätt håll och att foten blir stabilare. Blir det inte bättre kommer det med största sannolikhet bli operation. Den kommer i så fall troligtvis bli i september. Rehabtiden för detta kommer hamna på ca 6 månader så jag hoppas på att jag kan klara mig utan operation. Den närmaste tiden för utvisa detta. 

Det går framåt

Det känns som det går så sakteliga framåt. Löpningen med inläggen har känts bra i helgen. Jag har "tryckt ner"  (med hjälp av värme) inlägget lite där det tryckte för mycket och efter det känns det bättre.

Jag kan visserligen inte springa några längre sträckor  men lite längre än förut och känslan efter passen är bättre än tidigare. Kanske, kanske är jag på bättringsvägen med hjälp av inläggen. Men det har tidigare också gått lite upp och ner så jag tar inte ut något i förskott.

Jag har fortfarande inte fått något svar på röntgenundersökningarna och de svaren kan ju förändra allt om det vill sig illa. Denna vecka borde jag få svar.

RSS 2.0