Nu har jag provat

Min fotbäddar jag fick förra veckan har jag nu provat igen. Denna gång blev det 7 km löpning. Jag fick inte de vanliga symtomen (kramp under hålfoten och känningar vid hälsenan). Det var ju positivt. Men efter ca 20 minuter fick jag ont på en punkt inne i hålfoten. Verkar som fotbäddarna ger bra stöd men att de samtidigt trycker på mot hålfoten där jag tidigare är öm. Jag får väl prova om några dagar igen och se om det blir samma resultat.

Men just nu väntar jag mest på att svaren på de röntgenbilder som togs i förra veckan ska komma. Jag borde få ett svar denna veckan av läkaren. Jag är lite spänd inför detta. Jag har en känsla av att de har hittat nån skada på fotleden eller nån sena. 

För övrigt har jag hållit igång med cykel och rullskidor och där känns det alldeles ypperligt i alla fall. Alltid nåt.


Fotbäddar

I går var jag i Göteborg i ett kombinerat ärende. Först var det slätröntgen på schemat. En stund senare var det MR-kamera som gällde. Någon timma senare hade jag tid hos en sjukgymnast för utprovning av fotbäddar.

Så här ser de i alla fall ut:Jag har provat de både i går (4 km) och idag (8 km) och än så länge är det svårt att säga om de gör någon skillnad. Sköna att springa i är de i alla fall.

Frågor får svar?

På torsdag bär det av mot Göteborg. Idag fick jag reda på att jag har fått en tid för MR-undersökning och röntgen på Carlanderska på torsdag. Jag har även fått en tid för utprovning av ortopediska inläggssulor samma dag på Ortomed. Skönt att slippa åka två resor för detta.

Troligtvis får jag med mig sulorna hem på torsdag. Hoppas nu att dessa sulor ska hjälpa mig att springa. Då finns det hopp för säsongen. Detta hopp kan dock grusas när jag får svar på röntgenproverna (läkaren, och jag, vill helst inte se något onormalt på dessa röntgenbilder). Många frågor nu som jag förhoppningsvis få svar på inom kort.

Det finns alternativ

Visst var det tråkigt att få veta att jag inte kommer kunna springa på ett tag och kanske inte tävla alls i löpning i år.

Men jag låter mig inte nedslås av det. Det finns ju alternativ. Sen senaste inlägget har jag provat på löpning i vatten med Wet vest. Blev rejält trött i benen av det men fick inte upp flåset så mycket som jag hade hoppats. Sen har jag även simmat, cyklat och åkt rullskidor sen senast. Så jag håller igång.

Men det är fortfarande i ganska blygsam omfattning. Jag ska nu försöka trappa upp träningen lite och få lite mängd. Framförallt får jag skaffa mig mängden genom cykel och rullskidor. Min cykel är väl kanske ingen höjdare vad gäller fart och komfort tyvärr. Så kommer jag över någon racer till ett bra pris blir jag nog sugen. Vore trevligt att kunna hänga med på de träningar som en del andra cyklister gör med sina racercyklar (med min skulle jag inte hänga med).  Men så länge får min citybike duga.

Diagnos

Då har jag fått en första diagnos på vad som kan vara mitt problem med foten.

Idag har jag varit hos fotspecialist (Jonas Weidow) i Göteborg och han konstaterade ganska snabbt att jag var väldigt instabil i vänster fot. Det är främre språngbensleden som är lite rörligare än normalt och det kan bero på att en fotledssena är för utdragen (ungefär något sånt uppfattade jag att han sa).

Detta i sin tur gör att foten viker sig när jag springer och då får mina muskler jobba hårt för att kompensera. Han tillade att jag alltså inte har nån skada. "Du har bara ont". Ja, det är ju faktiskt bra. Då borde det ju gå att komma tillbaka lite snabbare kanske.

Men vad krävs då? Jo, det första är att skaffa fotbäddar som ska hjälpa min fot att bli stabilare. Men om detta inte hjälper är det operation som gäller.

Men jag kommer även att få göra vanlig slätröntgen och en magnetkameraundersökning för att säkerställa att jag inte har några synliga skador.

Återstås sen att se om fotbäddarna kommer fungera. Gör de inte det är det ju operation som gäller och då är definitivt hela löpsäsongen över.  Oavsett så räknar jag med att jag inte kommer att tävla alls denna säsong. Allt annat får bli en bonus.Oviss framtid

Jag fick hem mina nya löparskor i fredags och var bara tvungen att prova dem. Jag hade väl en känsla innan av att det inte skulle hjälpa med nya skor. Och det gjorde det inte heller. Sprang en liten stund innan jag började känna i foten och jag gick resten av rundan i Petersburg istället.

Jag ska till en ortoped i Göteborg på tisdag. Hoppas han kan reda ut vad det är som är fel. Men det lutar ju åt att det blir löpvila ett bra tag framöver och där är åtminstone Göteborgsvarvet i fara. Jag återkommer efter tisdagens läkarbesök.

Ett steg tillbaka

När jag har sprungit det senaste så har det känts bra i min fot men jag kände av intervallerna tidigare i veckan och i går när jag sprang en morgonrunda så kändes det inte riktigt så bra som det gjort innan. Efter det satte jag på mig fotbollsskorna och hade träning med 02:orna hela eftermiddagen (vi hade träningsdag). Det var nog inte helt lyckat för mig fot.

Idag blev det följdaktligen motionscykel istället för löpning. Jag har ju beställt nya skor som troligtvis kommer nu i veckan. Blir väl till att prova dem och ge mig ut i mjukt underlag i Petersburg. Funkar inte så är det nog tillbaka till löpvila som gäller igen tyvärr.

Det blev Asics

Har precis beställt ett par nya löparskor, eller rättare sagt 3 par. Till mig själv blev det ett par Asics 2160, till Cilla blev det ett par Nike och till Oscar ett par Asics. Emma får nöja sig med Oscars gamla.

Min nya:

RSS 2.0