Efter Lidingöloppet har jag hunnit fundera lite över framtiden.

I våras var jag besviken över Vasaloppet och visste inte riktigt om jag skulle åka det nästa år. Men i förrgår anmälde jag mig och nu känns det helt rätt.

Jag har fått startled 5 precis som i fjol. Men jag kommer som vanligt försöka seeda upp mig så jag får starta längre fram.

13-15 november kommer jag åka till skidtunneln i Torsby på läger. Det ska bli riktigt roligt och det känns bra att få många timmars skidåkning redan i november.

Annars blir det en del rullskidor i höst för att bli bättre på stakåkning. Men i år ska jag inte göra samma misstag som i fjol. Förra vintern sprang jag inte så mycket och det fick jag betala i våras. Det tog lång tid innan jag kom igång. I vinter blir det mer löpning och då får skidåkningen stå tillbaka lite. Det känns som jag inte vill slarva bort det jag har tränat upp nu vad gäller löpning. 

Och löpningen har varit riktigt rolig detta året och det känns viktigare än skidåkning. Det är bara att inse att jag är en bättre löpare än skidåkare. Plats 433 på Lidingöloppet mot plats 4203 på Vasaloppet säger det mesta.

Jag har även en del mål vad gäller löpning att klara av nästa år. Då ska jag springa Göteborgsvarvet (eller vilken halvmara som helst) under 1:30 och på Lidingöloppet ska jag under 2:15.

Att klara medaljtiden på Vasaloppet kan bli svårt redan till nästa år men man vet ju aldrig. Men då behöver jag verkligen ta tag i min teknik.