Slut på det roliga

Så. Då var det slut på det roliga. Snön är på väg att smälta bort. Flera plusgrader i kombination med regn gör att det blir grönar och grönare på marken. Väldigt tråkigt för mig som skidåkare.
 
Innan det hann smälta har jag dock hunnit med att köra några bra pass på Billingen med bland annat en femmil i fantastiskt väder och fina spår.
 
Ett par skidor har jag även köpt i veckan. Dan Moberg sålde ett  begagnade tävlingsskidor till mig så de kommer jag använda i de tävlingar som jag ska ställa upp i. Hoppas dock att det kommer finnas snö så de blir av. Jag kommer troligtvis att ställa upp i Stråkenloppet, Billingens långlopp och Ymerloppet. Och så Vasaloppet förstås...
 
Nu kanske man kan tro att det inte går att åka skidor men det finns faktiskt konstsnö kvar i Skövde och Falköping. Det borde gå att åka ett tag till på dem även om det är plusgrader. Men snart är det nog dags att plocka fram rullskidorna igen. Inte riktigt vad jag hade planerat.
 
Veckans träning:
 
Mån: Vila
Tis: Vila
Ons: Längdskidor, Billingen, 1h 30 min
Tor: Längdskidor, Billingen, 1h 20 min
Fre: Längdskidor, Billingen, 3h
Lör: Styrketräning 15 min
Sön: Längdskidor, Billingen, intervaller, 1h 30 min
 
 

Mängd, material och julvila

Om förra veckan var en intervallvecka gick denna vecka definitivt i mängdträningens tecken. 4 längdpass på i snitt drygt 2 timmar plus ett bra styrkepass blev veckans skörd. Nu känner jag mig bra sliten och det med några dagars vila räknar jag med att "hämta hem" den här träningen och känna mig fräschare i nästa vecka.
 
I veckan som gått har jag hunnit köpa en pannlampa (Silva Runner) som är riktigt bra för löpning och skidor. Den kommer nog till användning vid många tillfällen. Men än så länge har den stått orörd eftersom jag tränat i dagsljus. Jag har dock testat den innan eftersom en jobbarkompis hade en sån.
På tal om att testa så har jag även hunnit med att testa ett par begagnade tävlingsskidor (Fischer Carbonlite).  Ska prova ett par till nästa vecka innan jag bestämmer mig.
 
 
Men innan det blir det allstå julvila och jag vill önska alla er (kanske är det bara ett fåtal läsare?) en God Jul!
 
Veckans träning:
Mån: Vila
Tis: Längdskidor, Billingen, 2h
Ons: Styrketräning, 50 min
Tor: Längdskidor, Billingen, 2h 10 min (Intervaller plus teknikträning)
Fre: Vila
Lör: Längdskidor, Billingen, 2h 30 min
Sön: Längdskidor, Petersburg, 1h 35 min

Intervallvecka

Den här veckan har gått i intervallernas tecken. I tisdags blev det stakintervaller på fina spår i Planteringen. I torsdag åkte jag till Råda. Där finns en bra backe att träna diagonalåkning i. Det blev några fina intervaller där också.
 
I går var spåren inte lika fina efter allt snöande. Järnvägsbanken mellan Götene och Lundsbrunn var ganska igensnöad så jag fick spåra själv. Jag körde upp en sträcka på knappt 700 meter och körde intervaller där. Blev till slut ett ganska bra pass. Efter 8 intervaller var spåren riktigt fina...
 
Före
 
Efter
 
Summering av veckan:
Måndag: Vila
Tisdag: Längdskidor, intervaller, Planteringen, 1 h
Onsdag: Vila
Torsdag: Längdskidor, distans + intervaller, Råda, 1h 45 min
Fredag: Vila
Lördag: Längdskidor, intervaller, Götene, 50 min
Söndag: Löpning, 40 min
 

Mycket längd

Nu när vintern är här passar jag på att åka skidor så mycket som möjligt. Det finns till och med spår i Skara och det är inte helt fel. Spåren kanske inte är av samma klass som i tex Skövde men närheten gör att det är bra.
 
Men Billingen är för mig det bästa och det vill jag gärna åka emellanåt. Särskilt "gröna milen" som jag inte haft tillfälle att prova än. Men det kommer. Men jag åkte i alla fall "femman" med Oscar i fint vinterväder i Söndags. Riktigt trevligt. 
 
 
 
Lite träningsfakta:
Mån: Vila
Tis: Längdskidor Petersburg, 35 min.
Ons: Motionscykel, 45 min.
Tor: Längdskidor, Billingen, 1h 30 min.
Fre: Vila
Lör: Längdskidor, Petersburg, 1h
Sön: Längdskidor, Billingen, 1h lugnt med Oscar, Petersburg 2h.
 
Mån: Vila
Tis: Längdskidor intervaller, Planteringen, 1h
 

Skidpremiär

Kylan har slagit till rejält här i Skaratrakten och i fredags och i går har det kommit mycket snö. Flera decimeter ligger nu på marken. Hela helgen har jag letat på nätet efter skidspår. I morses fick jag reda på att de hade spårat på banvallen mellan Götene och Lundsbrunn så jag begav mig dit.
 
Det hade kommit väldigt mycket snö så givetvis var spåren mjuka och farten blev därefter. Det gick riktigt trögt och det gjorde att jag fick en chans att träna på diagonalåkning, något man normalt inte gör på rullskidor. Det blev ett bra pass på 90 minuter i 12 minusgrade och strålande solsken. Nu väntar jag bara på träningsvärken i ljumskarna.
 
På tal om träningsvärk så var jag på MER-träning med IK Gandvik i tisdags. Löpning blandat med styrketräning står på programmet och efter det passet har jag haft träningsvärk hela veckan.
 
I tisdags kväll var jag även hos Kajsa för att få ordning på min fot/vad. Hon fick jobba hårt med min vad som var stenhård. Det är så att när jag springer så belastar jag vadmusklerna hårt och till slut blir det för mycket. Mycket stretching hoppas jag vara botemedlet på det.

RSS 2.0