Då har jag fått en första diagnos på vad som kan vara mitt problem med foten.

Idag har jag varit hos fotspecialist (Jonas Weidow) i Göteborg och han konstaterade ganska snabbt att jag var väldigt instabil i vänster fot. Det är främre språngbensleden som är lite rörligare än normalt och det kan bero på att en fotledssena är för utdragen (ungefär något sånt uppfattade jag att han sa).

Detta i sin tur gör att foten viker sig när jag springer och då får mina muskler jobba hårt för att kompensera. Han tillade att jag alltså inte har nån skada. "Du har bara ont". Ja, det är ju faktiskt bra. Då borde det ju gå att komma tillbaka lite snabbare kanske.

Men vad krävs då? Jo, det första är att skaffa fotbäddar som ska hjälpa min fot att bli stabilare. Men om detta inte hjälper är det operation som gäller.

Men jag kommer även att få göra vanlig slätröntgen och en magnetkameraundersökning för att säkerställa att jag inte har några synliga skador.

Återstås sen att se om fotbäddarna kommer fungera. Gör de inte det är det ju operation som gäller och då är definitivt hela löpsäsongen över.  Oavsett så räknar jag med att jag inte kommer att tävla alls denna säsong. Allt annat får bli en bonus.


5 kommentarer

Marie N

12 Apr 2011 22:09

Tråkigt att du inte kommer kunna tävla denna säsong! Bara att köra på med styrka nu då. Är impad åt dig....inga dåliga mål du satt upp! Lycka till med foten nu. / Kram Marie :)

Marie

12 Apr 2011 22:13

Impad av dig ska det vara...... Inte åt dig :-D

Therese

12 Apr 2011 22:43

Vad himla tråkigt! Men ändå bra att du fått en förklaring på vad det kan vara. Hoppas att fotbäddarna löser problemet och att du snart är hel för löpning igen. Håller tummarna för det! Och så länge får du cykla och köra bra med alternativträning så blir det lättare att komma tillbaka i löparskorna!



Ta hand om dig,

Therese

Björn

13 Apr 2011 16:22

Lider med dig :(

"Krya" på dig!

Anders Carlsson

14 Apr 2011 21:19

Tack ska ni ha. Jag kommer köra mycket alternativträning så jag ska nog klara mig.

Kommentera

Publiceras ej